Taattadaa. Jimmy on tänään erittäin riitaisalla päällä. Minusta on mielenkiintoista, kuinka helposti ihmisten hyväksyminen, no käytetään sitten vaikka termiä "suvaitsevaisuus" muuttuu vastakkaiseksi. Onko edes mahdollista hyväksyä ihmiset, ja eikö se ala olla jo periaatteiden vastaista?'

Esimerkiksi moni hyväksyy vähemmistöt, mutta ei heitä jotka sortavat vöhemmistöjä. Täysin loogista. Silloin ei kuitenkaan hyväksy kaikenlaisia ihmisiä. Hah.

Itse tavallaan hyväksyn melkein kaikki muut ihmiset. On eri asia, hyväksynkö heidän tekonsa. Totta kai ihmisissä on piirteitä, jotka ärsyttävät minua kovin, mutta en jaksa tehdä niistä isoa numeroa muulloin kuin aiheesta kavereiden kanssa juteltaessa.

Piirteitä ihmisissä joista Jimmy ei pidä:
- puhuminen itsestään kolmannessa persoonassa :D:D (jeii, se on jollain tapaa itseriittoisen kuuloista)
- epävarmuuden kääntäminen tuomalla liikaa esille kuinka hyvä jossakin on (Joo, voi pitää sen omana tietona, jos toisia ei tunnu kiinnostavan, kuinka mahtava ratsastaja, jääkiekkoilija tai piirtäjä olet)
- huomion keräystä pitämällä volyymia koholla (Kyllä, se on karmivaa, varsinkin se kovaan ääneen nauraminen ja tarkoituksellinen muiden häiritseminen jotta varmasti huomaisivat)
- huomion kerääminen tietoisella itsensä aliarvioimisella

No niin. Ylle listattuna aivan tavallisia luonteen piirteitä, joten Jimmy on selvästi suppeakatseinen. Ja suvaitsevainen koska suvaitsee tuollaistenkin ihmisten olemassa olon. Tämäkin vain siksi, etten omista ampuma-asetta eikä teini-ikäisenä sairaalaan/suljetulle osastolle joutuminen kiinnosta. No ei.

Ei minulla ole mitään heitä vastaa. Lähinnä naurattaa. Sitten kun huomaa omat puutteensa naurattaa vielä enemmän. Kyllä ihmiset vain ovat hauskoja eläimiä.

Omakohtaisesti tuo vähemmistö - vähemmistön sortajat juttu: Hyväksyn kyllä ihmiset, jotka pelkäävät tai eivät luota tietyntyyppisiin ihmisiin, ehkä jonkinkaltaisen vihankin ymmärrän. Jokaisen ihmisen ajattelu- ja kokemistavoille on syynsä, eikä moraali ole yksiselitteinen asia. Eli tosiaan, hyväksyn sen tosiasian, että kaikenlaisia ihmisiä on olemassa, ja hyväksyn tietyllä tapaa heidän mielipiteensä. Silti en hyväksy heidän tapojaan tuoda ajatuksiaan esille tai heidän tapaansa toimia. Tässä kohtaa voisin väittää, että ihmiset eivät ole pahoja, vaan teot ovat. Ja sitä mieltähän en ole, minusta ihminen on jo evoluutiossa kehittynyt pahaksi ja siinä se. Amen.